[ad_1]
آتشفشان ها ممکن است حدود 50 هزار سال پیش در مریخ فوران کرده باشند. این امر توسط رسوبات تاریک اطراف شکاف آتشفشانی در منطقه Elysium Planitia پیشنهاد می شود ، تیمی به رهبری دیوید جی هوروات از دانشگاه آریزونا آن را خاکستر آتشفشانی تازه تفسیر کردند. همانطور که توسط گروه کاری در مجله تخصصی “ایکاروس” گزارش شده است، داده های محلی نشان می دهد که این بقایای ابرهای آتشفشان درخشان است که یک بار از شکاف خارج شده است. تعداد دهانه های سطح آن سن بین 46000 تا 222،000 سال را نشان می دهد. این جوانترین ذخایر آتشفشانی شناخته شده در مریخ است و می تواند به این معنی باشد که آتشفشانهای مریخ در منطقه هنوز فعال هستند.
شکاف فرض شده متعلق به Cerberus Fossae ، شکاف آتشفشانی است که در طول 2.5 میلیون سال گذشته جریان گدازه ایجاد کرده است. اما سپرده تازه کشف شده با آنها متفاوت است. تقریباً به طور متقارن به دور شکاف پایین آمد و لایه ای به ضخامت چند ده سانتی متر تشکیل داد. همانطور که تیم هوروات گزارش داده است ، نه تنها شبیه سازه های بسیار قدیمی در ماه و عطارد است ، بلکه همچنین خاکستر آتشفشانی تشکیل شده در زمین است ، مانند آنچه در پمپئی دفن شده است.
لرزه سنج Mars InSight ، که دو زمین لرزه را در منطقه اطراف Cerberus Fossa ثبت کرده است ، همچنین شواهدی از ادامه فعالیت آتشفشانی را ارائه می دهد. در حال حاضر ، متخصصان فقط می توانند در مورد علت شیوع احتمالی حدس بزنند. ماگما ممکن است در زیر پوسته مریخ با آب تماس گرفته و باعث انفجار شده باشد ، در بیانیه مطبوعاتی دانشگاه به نقل از پرانابندو مویترا ، زمین شناس از دانشگاه آریزونا. آخرین و نه مهمترین نکته ، محل فوران تنها در حدود ده کیلومتری دهانه زونیل ، جوانترین دهانه بزرگ مریخ است. این تأثیر تقریباً به اندازه فوران قدیمی است و احتمالاً می تواند باعث آن شود.
[ad_2]