[ad_1]
ستاره شناسان در جستجوی کوچکترین ، نزدیکترین و شاید حتی دوستدار حیات ، گستره ابزارهای خود را گسترش داده اند: اکنون چنین سیارات خارج از منظومه شمسی را می توان با استفاده از روش سرعت شعاعی بهتر تشخیص داد. این امر با کشف یک سیاره فراخورشیدی با نصف جرم ناهید ، محقق ، اثبات می شود در مجله تخصصی “نجوم و اخترفیزیک”به در حال حاضر نیمی از اگزوونوس ساده ترین سیاره کشف شده با این روش است.
سرعت شعاعی سرعتی است که یک ستاره هنگام حرکت گرانش یکی از سیارات خود به سمت زمین به جلو و عقب می چرخد. بنابراین تأثیر آن به تعداد شرکای درگیر بستگی دارد. بنابراین ، سیاره های فراخورشیدی با جرم های کوچکتر و کوچکتر تنها با اندازه گیری های بسیار دقیق قابل تشخیص هستند. با این حال ، نوآوری های فنی این امر را به طور فزاینده ای ممکن می کند. برای مطالعه حاضر ، ستاره شناسان از Echelle SPectrograph برای سیارات فراخورشیدی و مشاهدات طیف سنجی پایدار (ESPRESSO) تلسکوپ بسیار بزرگ ESO در شیلی استفاده کردند ، که این امر رصد را به طور قابل توجهی تثبیت کرد. این امر باعث شد که بتوانیم سیستم سیاره ای اطراف ستاره L 98-59 را با دقت بیشتری نسبت به قبل مطالعه کرده و سیاره فراخورشیدی روشن را شناسایی کنیم.
سیاره های دیگری نیز در مدار L 98-59 وجود دارند که تنها 35 سال نوری با ما فاصله دارند. سه مورد از آنها قبلاً با روش ترانزیت شناسایی شده است. این روش عبوری ردیابی سیارات کوچکتر را نسبت به اندازه گیری سرعت شعاعی ستارگان آسان می کند. برای انجام این کار ، سیارات باید در امتداد ستاره مادر در جهت ابزار رصد حرکت کنند تا حداقل میزان روشنایی آن تغییر کند. با نگاهی جدید به L 98-59 ، محققان ESO این سیاره را با نیمی از ناهید و نشانه های پنجمین ماهواره این ستاره در دورتر کشف کردند.
[ad_2]